Első hely a legendás pályákon

Győr+
2014.06.18. 09:45

Folytatódott a Magyar Rally II Bajnokság – az elmúlt hétvégén a Székesfehérvár és környékén élők érezhették testközelből a lóerők harcát – ahol a győri Gergely Róbert és Kailbach Gergely páros kategória győzelemmel és abszolút harmadik helyezéssel gyarapította eddigi eredményeit.

Székesfehérvár és környéke már 1999-től néhány éven át nagy örömmel fogadta a sportág kedvelőit, majd pár éves szünet után most ismét a legendás pályákon autózhatott a mezőny.

A rally II mezőnyének a vasárnapra előírt hat gyorsasági szakaszt sikerült már a dél körüli órákra befejezni. A győri Gergely Róbertnek élesben ment a csata, mert a pilóta nem tudott tesztelni a verseny előtt. Szombat este csupán néhány km alatt „ismerkedtek” és próbáltak összeszokni a Honda Civic Type-R-rel.

Az első gyorsasági technikás, nehéz pályának bizonyult. Az erdészeti úton, 18 km-en kellett terelni a „ménest”. Robiék itt jó itinert írtak, ennek köszönhetően elégedett volt a szakasz végén.

A második gyors Pusztavám környékén már nem okozott ekkora örömöt a csapatnak. A beállításokat sem sikerült igazán eltalálni, és a gumikkal is folyamatosan bajlódtak.

A harmadik szakaszra összeszedték magukat, így a hosszú egyenesekben gazdag gyorson 117km-es átlaggal mentek.

Sikerült annyira begyorsulni, hogy az ötödik gyorsaságin már ők voltak a legjobbak, az abszolút első idő Gergely Robi nevéhez fűződik.

A hatodik gyors is viszonylag jól sikerült, a második időt autózták, és a szabályok értelmében itt az első három helyezett plusz pontot kap, végül ez az összesítésben az abszolút harmadik helyezést jelentette számukra.

Az A csoportban és kategóriájukban az A7-ben a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A bajnokság következő fordulója a Veszprém Rally lesz, július közepén.(x)