Muskátli virágpiramis és gömbnövények

Győr+
2014.06.18. 10:57

A városi virágágyak beültetését követően a GYŐR-ZOL folytatja a közterületek díszítését Győrben.

A szolgáltató munkatársai a napokban a mobil díszítő elemeket helyezik ki. A Széchenyi térre olyan virágládák kerülnek, amelyekben gömb formájúra nyírt növényeket, pálmákat és virágokat láthatunk – mondta el Nagy Csaba, a társaság kommunikációs menedzsere.

 

 

A Bécsi kapu téren és a Káptalandobon leander, muskátli és egynyári virág kompozíciói teszik színesebbé a környezetet. A belváros főutcájának is tekinthető Baross útra a kerámia edények mellett a GYŐR-SZOL saját fejlesztésű virágoszlopai díszlenek majd.

 

 

Szintén virágoszlopokat helyeznek el a Megyeháza előtti téren és Király utcában. A frigyláda környezetében négy darab dézsás leandert visznek, míg a Színház előtti II. János Pál pápa téren futó muskátlival beültetett virágpiramisban gyönyörködhetünk. A városunkon áthaladó utazók a Szent István út mentén elhelyezett, változatos növényzettel beültetett virágládákat láthatnak.

 

 

A GYŐR-SZOL a munka során többek között 70 darab kerámiaedényt, 90 darab nagyobb méretű virágládát, 31 darab virágoszlopot és további díszítő elemeket helyez el a belvárosban. Az eszközök kitelepítését követően kezdődik a gondozás, amelybe egyaránt beletartozik a növényvédelem, a tápoldatozás és az önözés. Amikor visszatér kánikula, a kertészek éjszaka öntözik majd növényeket.

 

 

Fotó: O. Jakócs Péter