Nagy tervekkel vág neki az ETO a szezonnak

Győr+
2014.07.07. 17:37

Ahogy arról múlt heti lapunkban beszámoltunk a Győri ETO FC két új játékossal - Milos Kocic, Stieber András – erősítette meg keretét. A klub hétfőn sajtótájékoztató keretében, hivatalosan is bemutatta az igazolásait a nyilvánosságnak. A csapat vezetősége ez mellett beszámolt az eddig elvégzett munkáról, a közelgő U19-es Európa-bajnokság előkészületeiről és az új mezszponzorról is.

Az ETO felkészülése már két hete tart, a szabadság rövid volt a bajnokság után, mivel az Európa Ligában július közepén már tét meccset játszi a csapat. Horváth Ferenc együttese a második körben kapcsolódik be az Európa Liga küzdelmeibe, ahol a luxemburgi Fola Esch-sel vagy svéd IFK Göteborggal játssza első meccsét. A zöld-fehérek ráadásul új mezben kezdik meg szereplésüket az EL-ben és a bajnokságban. Az egyesület 13 év után ismét megállapodást kötött az Adidas-al.

 

 

Horváth Ferenc vezetőedző szerint a fiatal játékosok vásárlása mellett a legfontosabb, hogy a válogatott Kalmár Zsolt kivételével, a csapatot sikerült együtt tartani. A vezetőedző hozzátette: „Magyarországon az a bevett szokás, hogy 7-8 játékos elmegy, és 7-8 érkezik, így az edzőnek mindig új csapatot kell építeni. Nálunk szerencsére ez nincs így, ezért az gondolom azt, hogy nagy előnyünk lehet a többi csapathoz képest.”

 

 

Az ETO új igazolása Stieber András örömmel jött Győrbe. A középpályás hozzátette: „Én egy kicsit többet hagytam ki, mint a többiek. Úgyhogy nekem az erőlétemet kell visszaszereznem, amúgy nem lesz probléma. Irányító középpályásként számítanak rám, ezen a poszton is érzem magam a legjobban.”

 

 

A klub ezen felül nagyon készül a közelgő U19-es Európa-bajnokságra, aminek egyik helyszínét Győr adja. Vincze Ottó klubigazgató a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy szeptember 4. és 7. között rendezik meg az Audi-kupát az U16-os korosztály számára. A győri együttes mellett többek között itt lesz a Barcelona, a Benfica, a Dinamo Zagreb, utánpótláscsapata is.

 

Csizmadia Dóra

Fotó: O. Jakócs Péter