Hajóssal hajózott el a hetedik!

Győr+
2014.07.10. 11:13

A szókimondó előadóművész a Győrkőcfesztiválon bevallotta: örök gyereknek számít.

A hetedik fesztivál zárásán tartott koncertjük előtt az egyik győri étteremben találkozott a Győr Plusz Hajós Andrással. Különleges előadás volt a győri, hiszen a művész a Modern Art Orchestra formációval lépett a meseszínpadra. Humorból és improvizációból persze ezúttal sem volt hiány, még beszélgetésünk alatt sem.

 

 

Hetedhétországra szóló barátságot ápolsz a gyerekekkel. Te milyen gyerek voltál?

 

Hajós András: Ugyan olyan mint most, én gyerek vagyok most is. Gyerekként egyébként álmodoztam, regényt írtam, dalokat szereztem, mindenről eszembe jutott valami, versikéket farigcsáltam, rossz voltam, ettem, vagyis azt csináltam, ami egy gyereknek a dolga. Teljes érzékszervi tobzódásban figyeltem a világot, szívtam magamba és izzadtam ki a hülyeségeket.

 

 

Jó az, hogy ha egy felnőtt örök gyerek marad?

 

H.A.: Azt gondolom, ha egy felnőtt gyerek marad, akkor ember marad. Elméletem szerint a gyerek „AZ” ember, a felnőtt pedig annak egy elcsökevényesedett maradványa. Ugyan sokkal tovább él, szaporodik és változtatja a lelőhelyét, de alapvetően a gyerek a lényeg. Ahhoz, hogy gyerekek maradhassunk mindenképpen óriási szerencsére és infantilizmusra van szükségünk és persze arra, hogy ragaszkodjunk a saját vágyainkhoz. Bizonyos dolgokat nem kell túl komolyan venni és bizonyos dolgokat nem kell szégyellni. Persze azért én is felnőtt vagyok, két gyerekes apa vagyok, pénzt kell keresnem, lakáshitelt kell törlesztenem, de őszintén: egy napomon nagyjából egy órán át tudom azt eljátszani, hogy mindez érdekel. Nem érdekel a lakáshitelem sem úgy igazán…

 

 

Televíziózol, zenélsz és felsorolni is nehéz mi mindennel foglalkozol még. Mi vár rád a 2014-es esztendőben?

 

H.A.: Számomra a zene a fontos és a dalszövegírás. Az utóbbi időben vannak olyan színházi munkáim is, amiket nagyon szeretek. Lassan színházi dalszövegíróvá válok, de nem mellesleg musical libretto felkérésem is van. Nekem mindegy csak alkothassak, a fő, hogy ne legyen unalmas és ne legyen mindig ugyan olyan!

 

Csapucha Adrienn