Igényelhető a Barátság parki beléptető kártya

Győr+
2014.07.11. 10:31

Összesen harminc kártyát osztanak újra azoknak a környéken lakó idős, vagy mozgásukban korlátozott személyeknek, akik a parkon haladnak át.

A Barátság Park elkészülte után összesen 260 beléptető kártyát osztottak szét azon személyek között, akik a környéken laknak, nehezen közlekednek, és napi szinten vágnak át a parkon, például az élelmiszerüzlet miatt. A kártya az egyébként csak biztonsági és üzemeltetői célokat szolgáló kapuk elektromos zárát nyitja.

 

 

Radnóti Ákos a terület önkormányzati képviselője elmondta, az azóta eltelt időszakban sokan elköltöztek, új lakók jöttek, vagyis eljött az ideje a felülvizsgálatnak. Ez alapján harminc darab kártya szabadult fel, amit most újraosztanak az igénylők között. A jogos igényeket egy igénylőlapon keresztül lehet benyújtani, ami a Barátság Park portáján tölthető ki.

 

 

Szombati Bertold a parkot üzemeltető Győrszol Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója kiemelte, a rendszer úgy működik, hogy figyelni tudják a kártyahasználat gyakoriságát. Így szűrték ki azt a harminc kártyát, amelyet a lakók már nem használnak. A 260 darabos mennyiség tehát marad, ebből a számból kerül harminc új gazdához. Hozzátette, a használati gyakoriságot a későbbiekben is figyelik, és ennek függvényében osztják újra azokat.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor