Zöldterület-és járdák fejlesztése

Győr+
2014.07.23. 12:27

Immár harmadik ütemben került sor az épületek előtti zöldterület-és járdák fejlesztésére a Kodály 2/A-D - Ifjúság krt. saroknál, ahol már 3 éve folyamatosan történik minden évben területrendezés.

Radnóti Ákos a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy először 2012. őszén az épületek előtti területeken került sor 120 cserjével a parkosításra, majd a területek lánccal való körbekerítésére, illetve a sarki részen pedig új, térkővel borított pihenőrész kialakítására. De nyolc új pad kihelyezése mellett új járdák is épültek a régiek felújítása mellett. 2013-ban további öt régi padot cseréltek, ill. öt újat is kiraktak szemeteskukákkal. Nemrég a pékség melletti sarki részen került sor a szelektív hulladéksziget, igényes, faborítású lekerítésére, újabb járda építésére a kitaposott, földes út helyett.

 

 

A zöldterület-hogy épségben maradjon-itt is körbe lett kerítve és szép cserjékkel lett beültetve! Így a teljes zöldterületi-és járdaszakasz a Kodály 2/A-D között megújult 3 év alatt közel 15 millió forintból, a korábbi rendezetlen, sáros, földes területek immár a múlté.

 

 

Radnóti Ákos hozzátette, hogy az épületek mögötti nagyszabású hőtáv-korszerűsítések is véget érnek 2 héten belül, s utána az ott lévő területek is helyre lesznek állítva, s köszöni a lakosság türelmét a munkavégzések időtartamára. Elmondta azt is, hogy a nagyobb fejlesztések, amik a szomszédban zajlottak – adyvárosi tó, Kuopio Park – mellett sok ilyen kis zöldterület rendezésre is sor került a környéken és az a cél, hogy a körzetben sok hasonlóra sor kerüljön a későbbiekben is.