Buddhista vezető a városházán

Győr+
2014.07.28. 13:19

Tanpai Rinpocse nepáli buddhista láma városunkban tanított, és látogatást tett a győri városházán is.

A nepáli láma az elmúlt hétvégén városunkban tartott előadásokat. Tanítása során a tökéletes bölcsesség kifejlesztéséről elmélkedett a győri tanítványok meghívására. Tanpai Rinpocse a beavatás mellett a győri városházára is ellátogatott, ahol dr. Somogyi Tivadar fogadta. Az alpolgármester bemutatta Győr gazdaságát, kultúráját, és vallási összetételét. Mint mondta, hívő katolikusként a vallásszabadság híve, és örömteli számára, hogy városunkban a buddhizmus is otthonra talált.

 

 

Magyarország egy nyitott, elfogadó és befogadó ország, ahol a kultúrában nagy szerepet játszik a vallások sokszínűsége – jellemezte hazánkat a vallási vezető. Hozzátette, Magyarországot második otthonának is tekinti, hiszen rengeteg szeretet veszi itt körül őt. „A szerető szívet, a türelmet, a megbocsátást kell gyakorolnunk, mert csak így teremthetünk békét a világban.” – foglalta össze röviden tanításának lényegét. A nepáli láma azt is elmondta, ő maga nem foglalkozik a politikával, csak a szeretet közvetítésével, de úgy látja, az országunknak jó vezetője van, mert van hite és olyan célja, amellyel a nemzetét kívánja segíteni. A láma azt kívánta, Magyarország továbbra is ezen az úton járjon tovább.

 

Tanpai Rinpocse Tibetben született, de Nepálban nőtt fel, 1990-ben alapította a Fehér Királyi Kolostort, Nepál egyik legnagyobb kolostorát, Kathmanduban, ahol több száz szerzetes él, és folyamatosan fogadják az ide érkező elvonulni vágyó tanítványokat. A Mester immár harminc éve járja a nyugati országokat, és adja át a buddhista tanításokat.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor