Megváltozott az eredmény a győri négyes körzetben

Győr+
2014.10.15. 18:21

A Területi Választási Bizottság szerdai döntése értelmében Morvay László nyerte a választást a négyes számú egyéni választókerületben.

Mint ismeretes a legnagyobb csatát a Kisbácsa, Bácsa, Sárás és Révfalu egy részét magában foglaló négyes körzet hozta, amelyet a választások estéjén közölt előzetes eredmények alapján a függetlenként induló Bárány István mindössze egy szavazattal nyert meg Morvay Lászlóval, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben (1196-1195 arányban).

Morvay László fellebbezést nyújtott be az eredmény ellen, ezért újraszámolták a szavazatokat. A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) ez alapján 2014. október 15-én, szerdán hozta meg határozatát, amely szerint a négyes körzetben a legtöbb szavazatot Morvay László kapta 1195 – 1192 arányban.

 

 

Dr. Váczi Péter a bizottság elnökhelyettese az ülésen kifejtette, hogy az egyik szavazókörben eggyel több szavazólapot találtak, mint ahány választópolgár a szavazóköri névjegyzéket aláírta. Ebben az esetben az előírások értelmében minden jelölttől levontak egy szavazatot, de ezen felül több szavazókörben is találtak érvénytelen szavazólapokat. Mindezeket összesítve állapították meg az eredményt. Az elnökhelyettes azt is elmondta, hogy a döntéssel szemben további jogorvoslati lehetőségnek van helye, a határozattal szemben bírósági felülvizsgálat kérhető.