Időseknek indul tudományos szakkör

Győr+
2014.10.16. 10:37

Közel száz nyugdíjas ismerkedhet meg a természettudományok varázslatos világával a Mobilis és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) közös szervezésű programján a napokban.

Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője elmondta, a tudomány-technika területein megjelenő újdonságok, az idős korosztály életét megkönnyítő technológiák megismertetésével sokat tehetünk az időskori aktivitás megőrzéséért, amely számos kutatás szerint kulcsfontosságú tényező az egészségmegőrzésben is.

 

 

Panker Mihály, az EESZI igazgatója hangsúlyozta, ahhoz, hogy az ellátási rendszerükbe került idősek életminősége javuljon, nem csak a betegségeket kell megelőzni és tudatosan kezelni, hanem olyan tudásbővítő programokat is szerveznek, amelyek révén az idősek a „modern társadalom” részei tudnak lenni. Az idős emberek érdeklődése és kíváncsisága megvan a tudomány és a modern technika iránt, a két intézmény együttműködése keretében pedig létrejön az a tér, amelyben az interaktív tudásbővítés megtörténhet.

 

 

Az intézmények közötti együttműködés következő lépésként október 21-én különleges természettudományos szakkör indul a Mobilisben idősek számára, „Fedezzük fel együtt a mindennapok tudományát!” címmel az EESZI szervezésében. A hat foglalkozásból álló szakkör célja a természettudományok megismerése, a korábban szerzett ismeretek felfrissítése és az élményszerű tanulás.

 

 

Jelentkezés és további információk az EESZI által működtetett Idősvonalon, az alábbi elérhetőségeken: [email protected], +36-96/527-899.

Fotó: O. Jakócs Péter