Ifjú művészek kerestetnek!

Győr+
2014.10.16. 12:26

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola nyílt napot tart november 5-én.

Számos géniusszal büszkélkedhet a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium. Egy ilyen tehetség például a 4. osztályos Dobra Janka, aki nemrégiben egy, a fiatal tehetségeknek járó elismeréssel térhetett haza a nemzetközi, bécsi balett versenyről. A Győr Plusz ellátogatott az intézménybe, ott jártunkkor pedig Janka is próbált, rögtönzött bemutatójával azonnal lenyűgözte portálunk képviselőit.

Természetesen nem a fiatal lány az egyetlen, aki várhatóan nagy sikereket könyvelhet majd el, hiszen mindazok előtt nyitva állnak a művészi pálya kapui, akik szeretnének a jövőben az iskolában tanulni. Ennek apropóján nyílt napot szervez az intézmény vezetősége november 5-én, 15:30-tól az érdeklődő nagycsoportos óvodásoknak.

 

 

„A balett, a néptánc és az akrobatika elengedhetetlen, de a közismereti oktatás is kiemelkedő az iskolánkban. Remélem, hogy a későbbiekben is olyan tehetségeket nevelünk a jelentkező picikből, akik sikeres karriert tudnak felépíteni. A nyílt napon többek között gyermektáncokat mutatunk be, így szeretnénk egy kis ízelítőt adni leendő növendékeinknek. Ugyanakkor fontos számunkra az is, hogy a szülőket is megnyerjük iskolánk számára, ezért azt is prezentáljuk majd, hogy milyen lehetőségeik lesznek diákjainknak, melyek tovább erősítik fejlődésüket” – árulta el a Győr Plusznak Bombicz Barbara, az intézmény igazgatója.

Az áhított sikerhez persze szükség van a felkészült pedagógusok segítségére is. Stanyó Edina tanár nagy lelkesedéssel várja leendő elsőseit. „Egy család életében hatalmas dolog az iskolaválasztás, én ezt az óvodából való átmenetet szeretném megkönnyíteni számukra. Szerencsére nagyon családias légkörben tudjuk fogadni a kicsiket, hiszen minden évfolyamon csak egy osztály működik, sőt, a szülőkkel is igyekszünk olyan kapcsolatot kialakítani, mellyel közösen szolgálhatjuk a gyerekek érdekeit” – hangsúlyozta a pedagógus.

November 5-én tehát a leendő elsősök előtt nyitja meg kapuit a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium. A 9. évfolyamra is gondolt a vezetőség, így november 13-án 14 órától a táncművészeti, míg november 20-án 14 órától a képzőművészeti tagozat tart nyílt napot a Szabolcska utcai létesítményben.

Csapucha Adrienn