Lezárják a kerékpárutat a Baross hídon a hétvégén

Győr+
2014.10.16. 18:12

Forgalombiztonságot növelő munka, csúszásmentes burkolat építése miatt számíthatnak korlátozásra a közlekedők a hétvégén a Baross Gábor hídon. Mint azt korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelezte, ugyan hétfőn ideiglenesen birtokba vehette a forgalom a hidat, a kivitelező kisebb munkákat még végez, amelyek átmenetileg lassíthatják a haladást.

Hétfőn már birtokba vehették a közlekedők a hidat, de mint arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már tájékoztatta a közlekedőket, a munkálatok teljes körű befejezésének november 15-e a határideje. A következő hetekben még elvégzik a szakemberek a híd alatt, illetve annak környezetében az utolsó simításokat, ami kisebb, időszakos korlátozásokkal jár.

Ennek megfelelően a mostani hétvégén, pénteken 8 órától várhatóan hétfőig (október 17-20.) számíthatnak korlátozásra a közlekedők a híd belváros felöli oldalán. Ennek oka, hogy a kivitelező a forgalombiztonság növelése érdekében a kerékpárutakon úgynevezett csúszásmentes burkolatot épít ki. Emiatt a kerékpárutakat lezárják, valamint a szükséges mértékben a kerékpárút melletti forgalmi sávokat is ideiglenesen szűkítik a szakemberek – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető és hozzátette, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkavégzés idejére a közlekedők megértését és türelmét kéri.