Új csarnok épül Győrben

Győr+
2014.10.19. 10:00

Az egyetemi sportcsarnok parkolója mellett fog állni az az új edzőcsarnok, amelyet jövő tavasszal vehetnek birtokukba a győri egyetemisták, kiváltképp a kosarasok.

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetégénél nyert pályázatot, így elsősorban e sportág képviselői használják majd az új létesítményt. A beruházás pénzügyi alapjait nagyjából másfél éve kezdték el megteremteni, most pedig már az építési munkálatok is megkezdődtek, amelyet a Globál Építőipari Kft. végez. Gyömörei Tamás, a SZESE elnöke szerint nagy szükség van erre az újabb sportlétesítményre, hiszen az utóbbi időben már annyira kibővült az egyetemi sport, hogy nehezen férnek el egy helyen.

 

A 430 milliós építkezést egyrészt TAO-s pénzből, vagyis vállalatok társasági adókedvezményéből valósítják meg, ám ez csak a költségek 70%-át jelenti. A fennmaradó önrész kifizetésében az egyetem és a győri önkormányzat vállalt nagy szerepet. Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő év májusában egy újabb sportcsarnokkal gyarapszik az egyetemi campus és Győr városa is. Az edzőcsarnok műszaki átadását 2015. április 30-ára tervezik.

 

Csizmadia Dóra