Helyére került az ARÉNA felirat

Győr+
2014.10.20. 11:41

„Audi Aréna Győr” – már olvasható a felirat a multifunkcionális csarnok homlokzatán, ahol hamarosan koncertek, sportesemények várnak minket.

Befejezés-közeli állapotba került az 5500 férőhelyes létesítmény építése. A közelmúltban portálunkon is láthatták a csarnok belsejében folyó munkálatokat (ide kattintva visszalapozhat), akik pedig kilátogattak a nyílt napra, azok saját szemükkel is megtapasztalhatták a monumentális létesítmény atmoszféráját.

 

 

A főút felől érkezők ma már nem csak azt láthatják, hogy milyen ütemben halad az építkezés, de gyakorlatilag az aréna végleges megjelenését is megismerhetik a felújított Magvassy Csarnokkal egyetemben.

 

 

Néhány nappal ezelőtt a csarnok neve is felkerült a homlokzatokra, ma már több irányból is olvashatjuk: „Audi Aréna Győr”.

 

 

Nem csak az épületen, de annak környezetében is nagy munka zajlik, készülnek a parkolók, amelyek a rendezvényekre érkező közönséget szolgálják majd ki.

 

 

Az aréna átadása november közepén várható, december elején pedig már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz. A magyar válogatott játssza majd itt csoportmérkőzéseit.

 

 

 

December 7-én a magyar-orosz mérkőzés előtt itt rendezik a világesemény megnyitóját is. 9-én a mieink a lengyelekkel, 11-én pedig a spanyolokkal csapnak össze (mindegyik találkozó 20:30 órakor kezdődik).

 

 

Jegyek egyébként már kaphatók a meccsekre a Baross úti Látogatóközpontban és az online jegyrendelő felületeken.

 

 

A csarnok már az idén olyan koncerteknek ad otthont, mint az Illés Együttes december 19-i fellépése, vagy az ABBA The Show december 28-án. Az újévben, január 9-én pedig Thomas Anders és a Modern Talking Band lép fel.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter