Kemény Dénessel az uszodában

Győr+
2014.10.22. 13:39

Az épülő új városi uszodát Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével közösen néztük meg.

A közelmúltban a győriek nyílt nap keretében tekinthették meg az épülő uszodát, de az azóta eltelt néhány hét alatt is sokat haladt az építkezés. A jelenlegi állást dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabdázás egyik legnagyobb alakja, a szövetség elnöke is megtekintette, sőt szakmai észrevételeit, tanácsait is megosztotta a szakemberekkel.

 

 

Az ötven méteres medencét is magában foglaló létesítményt Simon Csaba az építtető Győr Projekt Kft. ügyvezetője mutatta be. A főbejárat felől érkezve a fogadótérbe jutunk, ahonnan indulhatunk a medencetér irányába, vagy az alagsori öltözők felé, ahol mind a csapatoknak, mind pedig az úszóknak kellő számú öltözőhely áll rendelkezésre.

 

 

A medencetérben már látható a 800 férőhelyes fix lelátó, amely a mobil lelátóval 1200 fősre bővíthető. Az ötvenméteres nagymedence mellett a bemelegítő medence található, de készül a konditerem, a szauna- és pihenőtér is.

 

 

 

Az épület előtt már a térburkolás és a 110 férőhelyes parkoló kialakítása zajlik. A létesítmény tervezett átadása 2014. december 20.

 

 

Kemény Dénes érdeklődésünkre elmondta, a nyitó ünnepségen a vízilabda szövetség is szerepet vállal, és jó esély van arra, hogy világsztárokat láthasson a győri közönség. Az elnök azt is elmondta, az uszoda megnyitásával minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a közeljövőben városunk a vízilabdázás újabb vidéki központja lehessen. Hogy mit ígér Kemény Dénes a győrieknek, azt a jövő heti Győrplusz újságban olvashatja.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter