Új választás lesz november 9-én a 24-es választókerületben

Győr+
2014.10.22. 16:51

Megsemmisítette a választás eredményét és a 24-es számú szavazókörzetben elrendelte az önkormányzati képviselő választás megismétlését a Győri Ítélőtábla – tájékoztatta portálunkat dr. Ferenczy Tamás szóvivő.

A határozat indoklása utal arra, hogy „a területi választási bizottság határozatában a 024 szavazókör esetében feltüntetett 3 érvénytelen szavazólap az urnában – az ott lévő szavazólapok átvizsgálása után – nem található. Emiatt abban sem lehet állást foglalni, hogy a területi választási bizottság helyesen nyilvánította-e azokat érvénytelennek; és esetleges érvényességük esetén a szavazatok melyik jelölt javára vehetőek figyelembe.

Erre figyelemmel ebben a szavazókörben a szavazás eredménye nem állapítható meg.”Az ítélőtábla a 25-ös szavazókört illetően nem tartotta indokoltnak a szavazatszámláló bizottság tagjai meghallgatását arra nézve, hogy a helyi választási bizottság eljárása során miért nem volt észlelhető a területi választási bizottság által feltárt azon 3 érvénytelen szavazat, ahol a szavazólapokon két szavazat is szerepelt.

Az ítélőtáblai végzéssel szemben rendes bírósági úton további jogorvoslatnak nincs helye. A határozattal szemben három napon belül az Alkotmánybírósághoz alkotmányjogi panasz terjeszthető elő.

Dr. Ferenczy Tamás szóvivő csütörtökön közölte:az ítélőtábla a megismételt választás időpontján november 9.-re, vasárnapra tűzte ki.