Veres András szentmisében áldotta meg a házaspárokat

Jubiláns házaspárokat köszöntöttek

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.09.06. 10:52

A Győri Egyházmegye 320 jubiláns házaspárja szentmise keretében adott hálát szentségi házasságkötésük kerek évfordulója alkalmából a győri Püspökvár kertjében szombaton.

Köztük öt házaspár hatvan együtt töltött évért mondott köszönetet az Úristennek és egymásnak. Veres András megyéspüspök a szentmisében megáldotta a házaspárokat.

“A házasság Istentől rendelt közösség, nem emberi intézmény. A hűség, az áldozatosság, a felbonthatatlanság a szeretet természetéhez tartoznak. A teremtő Isten minden ember szívébe a tökéletes szeretet vágyát ültette el, amelynek ezek sajátosságai. A házasság sem tökéletes valóság, nincs készen, fokozatosan kell azt kibontakoztatni életünkben. A még el nem ért eszményi tökéletesség látása egészen biztosan segít abban, hogy azt szemlélve világos legyen előttünk az elérendő cél. Ezt szolgálja a család éve is. Ugyanakkor a saját kapcsolatunk nehézségei és tökéletlenségei arra is figyelmeztetnek, hogy ne törjünk pálcát azok fölött, akik házasságukban nehézségekkel küzdenek, vagy egyenesen zátonyra futottak.” -többek között erről beszélt dr. Veres András.

„Kedves jubiláns házaspárok! Együtt adjatok hálát Istennek egymásért, és mindazért, amiben az elmúlt években részetek volt. Az előttetek álló éveket, évtizedeket tudjátok meghittségben, egymás iránti odaadó szeretetben, állandó hálaadásban élni, egymásnak is szüntelenül megköszönni és egymást erősíteni a kölcsönös hűségben és kitartásban” – kívánta Püspök atya.