Megnyitja kapuit az Audi Aréna Győr

Győr+
2014.11.08. 11:28

Elkészült az Audi Aréna Győr multifunkcionális csarnok, amelynek november 15-i megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

 

Lapunkban többször is beszámoltunk az aréna építésének állomásairól, amelyen ma már az utolsó simításokat végzik. 2014 novemberében egy nagy álom válik valóra, hiszen megnyílik a győriek előtt az 5500 fő befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok, amely a jövőben számos nagy hazai és nemzetközi sportverseny és kulturális esemény helyszíne lesz.

Az ünnepélyes átadás időpontja 2014. november 15. szombat, 15.00 óra. A program a győri sportegyesületek és művészeti intézmények részvételével, a Győri Balett által koreografált látványos megnyitó ünnepséggel indul „Sport és kultúra találkozása Győrben!” címmel. Az eseményen részt vesz és avató beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt Győr polgármestere és Thomas Faustmann a névadó Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke. A megnyitó keretében a résztvevők indítják útnak a Győri AUDI ETO KC kézilabdás lányait a zágrábi Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az esemény 16.00 órától Rúzsa Magdi élő koncertjével zárul, amely egyben egy ősbemutató is lesz, hiszen ekkor hangzik el először a Győri Audi ETO KC új indulója is.

A megnyitón való részvétel ingyenes, de a kiemelt érdeklődés miatt a belépés kizárólag díjmentes belépőjeggyel lehetséges. Jegyet a Baross úti látogatóközpontban lehet váltani november 10., hétfőtől. Fontos információ, hogy belépőjegyet csak személyesen, érkezési sorrendben lehet igényelni és átvenni a Baross Gábor út 21. szám alatti Tourinform Irodában, nyitvatartási időben. A jegyek korlátozott száma miatt minden igénylő maximum négy darab jegyet válthat, a készlet erejéig.

A győri multifunkcionális csarnok a Magyar Állam közel ötmilliárd forintos támogatásával valósulhatott meg. Az építkezéssel párhuzamosan a Magvassy Sportcsarnok is teljesen megújult. A két létesítmény olyan komplex épületegyüttest alkot, amely nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lesz. Az új csarnok 5500 férőhelyes, de a fix és mobil lelátók segítségével befogadóképessége az aktuális rendezvény férőhelyigényéhez igazítható. Nemzetközi debütálására sem kell túl sokat várni, hiszen november 23-án már itt játsszák a Bajnokok Ligája-mérkőzésüket a kéziseink, december elején pedig a női kézilabda Európa-bajnokság helyszíne lesz az aréna, amely a magyar válogatott csoportmérkőzéseinek ad majd otthont. A nemzetközi események sora jövőre a női kosárlabda Európa-bajnoksággal folytatódik majd. Az új csarnok nívós könnyűzenei koncertekre is várja a győrieket, az Illés Együttes december 19-én, az ABBA The Show december 28-án, míg január 9-én Thomas Anders és a Modern Talking Band lép fel.

A megnyitót követően a női kézilabdások, valamint a női és férfi futsalosok is visszaköltöznek a kiskúti létesítménybe, a kézisek a multifunkcionális csarnokban, míg futsalosaink a Magvassy Sportcsarnokban játsszák majd mérkőzéseiket.

Szerző: Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter