Ismét dupla győzelem

Győr+
2014.11.09. 11:32

Ezen a héten is kétszer kellett bizonyítania a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának, előbb a Vác elleni bajnokin, majd néhány nappal később a Viborg otthonában a Bajnok Ligája mérkőzésen.

A női kézilabda NB I 8. fordulójának szerdai nyitó meccsén a Győri Audi ETO Vácott vendégszerepelt. A bajnoki címvédő gyakorlatilag egy félidő alatt el is döntötte a találkozót, hiszen már ekkor 16–6-ra vezetetett. A második játékrészben szinte már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A zöld-fehérek folyamatosan húztak el a hazaiaktól. A találkozó végül 31–13-as győri sikert hozott.

Néhány nappal később aztán Bajnokok Ligája mérkőzés következett Dániában. A Viborg ellen már úgy léptek pályára a zöld-fehérek, hogy tudták, a csapat ikonja, Görbicz Anita anyai örömök elé néz, így nélküle kell győzni. Bár a találkozó első gólját még a hazaiak szerezték, a folytatás többnyire a győri hölgyekről szólt. Az első játékrész végén négygólos előnnyel vonultak öltözőbe Ambros Martín tanítványai. A szünet után tovább növelték a különbséget a zöld-fehérek, és bár utána sikerült még felzárkózni a dánoknak, a győri siker nem forgott veszélyben. Kovacsicsék végül 30–25-re múlták felül a Viborgot. Sőt annak ellenére, hogy eredetileg Görbicz Anita már nem játszott volna, hétméterest még vállalt, amelyből négyszer is eredményes volt.