Tordai Teri boldog színésznő

Győr+
2014.11.10. 11:04

Tordai Teri színművész, a Polgári Szalon következő vendége, lapunk kérdésére elmondta, arra szeretné Győrben is biztatni a közönséget, tanuljanak meg mosolyogni.

„Hiányzik a fiatalok arcáról a mosoly, úgy megyünk el egymás, a tárgyak, s a környezet mellett, hogy nem vesszük észre bennük az örömet. Mindig valahová rohanunk, egy kitűzött cél felé, amiről nem is tudjuk, hogy egészen biztosan az a mi célunk. Tudod?” – mutatott rá Tordai Teri, akit egy generáció tartott a végzet asszonyának. A ma is aktív színésznő beszélt nekünk arról is, ahogy most, 72 évesen visszagondol, mozaikokból rakta össze magát, „figyeltem másokat, sokat olvastam és azok maradnak meg az emlékezetemben, s adnak mindig erőt, akik pozitíven tudták megélni a problémákat, a gondokat is megpróbálták pozitív hozzáállással rendbe tenni.” Elárulta, amikor látta, mennyire nehéz az általa választott pálya, s megkapta az első pofonokat, elkezdődött egy nehéz periódus, de meglátása szerint a felnőttlét kezdetén hasonlókkal mindenkinek meg kell birkóznia. „Ám amikor Lili megszületett, majd kamaszként kezdte ő is rendezni maga körül a világot, elhatároztam, hogy megpróbálok olyan édesanya, támasz lenni, aki felé mindig nyitott lehet. Ennek az eredményét látom most már az unokáknál is. Nagyon fontos, hogy mosolyogjon a lelked” – hangsúlyozta és hozzátette, jól választott foglalkozást, „amit ha az ember tehetséggel, lélekkel, odafigyelve csinál, örömet tud okozni a közönségnek. Nekem mindig az volt a fontos, hogy nekik adjak valamit, nem az, hogy a saját problémáimat elkeseregjem”.

Tordai Teri a győri beszélgetést kifejezetten várja, mert nagyon szereti az itteni közönséget. Több darabbal járt már városunkban, s mindig nyitott, kedves, értelmes emberekkel találkozott nálunk.

 

Zoljánszky Alexandra