Ilyen lett az Aréna

Győr+
2014.11.14. 11:58

Egy nappal a hivatalos megnyitó előtt jártuk be az új multifunkcionális csarnokot.

Pénteken délelőtt megtekintettük az Audi Aréna Győr nevet viselő létesítményt, amelynek megnyitó ünnepségét 2014. november 15-én, vagyis szombaton tartják.

 

 

A létesítményen már a legutolsó simításokat és a takarítást végzik. Az 5500 férőhelyes fix (zöld székek) és mobil (narancssárga székek) lelátó-együttes impozáns látványt nyújt. A két oldali eredményjelző mellett a küzdőtér közepén minden oldalról látható képernyő nyúlik be a pálya fölé.

 

 

A csarnokban már áll a színpad, amely a megnyitóra épült, így azon az oldalon a mobil lelátókat a fixek alá tolták.

 

 

A multifunkcionális csarnokkal párhuzamosan a Magvassy is megújult, amely közvetlen kapcsolatban áll az Arénával, így az épületen belül is át lehet sétálni a régi csarnokba.

 

 

A szombati megnyitón részt vesz, és avató beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt Győr polgármestere, Thomas Faustmann a névadó Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Görbicz Anita az Audi ETO és a válogatott kiválósága. A program során a győri sportegyesületek és művészeti intézmények adnak látványos műsort, amelyet a Győri Balett koreografált, a megnyitó végén Rúzsa Magdi lép színpadra. A program látogatása belépőjegyhez kötött.

 

 

Az Audi Aréna Győr avatóünnepsége miatt 2014. november 15-én, szombaton 14 órától 18.30 óráig a 8-as jelzésű autóbuszok mindkét irányban terelőúton, a Tóth László utca elkerülésével közlekednek. Nem érintik a „Kiskúti út” – „Stadion utca” – „Xantus János állatkert, műjégpálya” – „AUDI Aréna Győr” megállóhelyeket, viszont megállnak az „Ipar utca, Nagysándor József utca” – „Ipar utca, ETO Park” megállóhelyeken.

 

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter