HELYSZÍNI Avatják az Arénát

Győr+
2014.11.15. 14:41

Kinyitotta kapuit az Audi Aréna. Egyelőre nem kézimeccsre, hanem az ünnepélyes avatásra érkezik a közönség. Beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is. Cikkünk folyamatosan frissül.

16.23 Az avatás protokolláris része véget ért. A színpadon Rúzsa Magdi.

 

 

16.20 Elbúcsúztatták a Zágrábba induló női kézilabdacsapatot.

 

16.15 Azok a városok sikeresek, ahol a politikai és a gazdasági szándékok egybevágnak – ez volt Orbán Viktor miniszterelnök avatóbeszédének központi gondolata. Győr ilyen város, hangoztatta. A kormány, a város és az Audi fogott össze Magyarország legmodernebb arénájának megépítéséért.

A miniszterelnök arra bíztatta győri szülőket, hogy minél többen sportoltassák gyerekeiket. A sport megtanít becsülettel győzni és emelt fővel veszíteni, fogalmazott Orbán Viktor.

 

 

Hozzátette: a sport  belépő a szabadság világába. A sportban azok lehetünk, amiért naponta keményen megdolgozunk.

A győri női kézilabdasikerekre utalva Orbán Viktor azt mondta: A magyar történelemben két női csapat volt. Az egri nők, s Görbicz kapitány vezetésével a győri nők.

Megköszönte, hogy Győr a magyar női kézilabdasport utánpótlásának is a legjelentősebb otthona.

 

16.05 Büszkék vagyunk rá, hogy itt játszhatjuk a mérkőzéseinket – kezdte a beszédét Görbicz Anita.Felülírta az élet, hogy itt játszam az Európa Bajnokságon, de szurkoljunk együtt. A győri közönség fantasztikus, mondta, s megköszönte Győrnek, hogy ilyen jó otthona a csapatunknak.

 

16.00 Thomas Faustmann, az Audi ügyvezetője magyarul üdvözli a megjelenteket. Ez az aréna igen fontos mérföldköve Győr fejlődésének, s az Audi történetének, mondta. Megtapsolták, amikor kijelentette, hogy az Audi a beszállítókkal együtt 30 ezer családnak ad munkát. Győrben otthon érezzük magunkat, hangsúlyozta, amiért újra megtapsolták. Utalt rá, hogy az Audi 8 éve támogatja a kézilabdacsapatot.A jövő Győrben épül, hangsúlyozta magyarul.

 

15.55 A szónokok a színen. Borkai Zsolt beszél. Egy régi álma teljesült, mondja. Ezt a csarnokot a siker építette fel, teszi hozzá, s méltatja a győri sportolók eredményeit. Ez a nap a város sikere, amiért köszönet jár a győrieknek, a magyar kormánynak, mely közel 5 milliárd forinttal támogatta a multifunkciós csarnok felépítését. Az elkövetkező időszakban is több világverseny érkezik majd városunkba, s ígérem, ezért mindent megteszek, fejezte be gondolatait a polgármester.

 

15.50 Az izgalmas lézershow után most felvonulnak Győr klubjainak, egyesületeinek a képviselői

 

 

15.45 Hatalmas bravózás után kezdődik a látványos lézershow az innováció jegyében. Bemutatják, mi mindenre alkalmas az aréna.

 

 

15.30 A Győri Balett táncolja a Bolerót.

 

 

15.27 A Himnusz hangjaival kezdődik az ünnepség. Énekeli Bede Fazekas Csaba, a Győri Filharmonikusok kíséretével, s a közönséggel együtt.

 

15:08 A fanfárokat már megfújták a zenészek, de kis késés várható.

 

 

Az Aréna közepén lámpákkal körülhatárolt tánctér látható, itt lesz majd a fényshow, s a Győri Balett is fellép az ünnepségen.

A város felőli kézilabdakapu előtt építették fel a színpadot a Győri Filharmonikusoknak, a szónokoknak, s itt énekel majd Rúzsa Magdolna is.

Nemcsak a belső térben, de az épület külső felületén is fontos szerepet játszanak a fények és a színek. Az Audi Aréna építészeti értékeinek szerves tartozéka a váltakozó megvilágítás.

Megérkezett Borkai Zsolt, Győr polgármestere is, végigjár néhány sort a szektorokban.

Az egyik kapuban pihen Hugoo, az EYOF kabalafigurája is.

 

 

Huszonöt perc múlva kezdődik az avatás. A helyszínen vagyunk.

 

Fotó: Marcali Gábor