Szép diáklányok, színek, hangulatok a kifutón

Győr+
2014.11.16. 18:16

Az ősz faleveles, zörgő barnaságát, a tél hópihéit, a tavasz és a nyár napos derűjét hozták a divatbemutatók kifutójára a győri és szombathelyi diákok a Szakmák harmóniája nevű tanulóversenyen az iparkamarában.

A Szakmák Harmóniája című tanulóversenyen egy-egy női szabó, fodrász, kozmetikus és médiahallgató alkotott csapatokat. Az évszakok színeire, a kiválasztott modell személyiségére varrtak ruhákat a fantáziájuk szerint, alkottak látványos frizurakölteményeket, ízlésesen kisminkelték egymást. A médiaszakosok pedig ötletes, pergő filmeket forgattak a felkészülésről.

 

 

Valamennyi csapat levetítette a négy perces alkotásait, majd maguk teremtette játékok, szituációk, jelenetek, táncok keretében, divatbemutatón villantották fel tehetségüket. Rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre, tanárok, szülők, érdeklődők töltötték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházának Baross-termét, sokaknak már nem is jutott ülőhely.

 

 

Sziporkáztak az ötletek, lenyűgöző volt a látvány, mely nem nélkülözte a romantika, a humor, az önirónia elemeit sem. A diákok számára az eddig nem ismert társakkal való alkotó együttműködés is élmény jelentett. Kiélhették gazdag fantáziájukat, kreatívak voltak, felszabadultak. Mertek olyanok lenni, amilyenek.

 

 

Ez a nemzedék még nem a duálisra tervezett szakképzésben tanulta a szakmát, de megtanulta azt. Ha mást nem tudnánk az iskolai munkáról, csak ezt a rendezvényt láttuk volna, ennek alapján is kiválóra minősítenénk a szakképzésben folyó munkát, a tanárok, oktatók teljesítményét, s a fiatalok tehetségét.

 

Győrből a Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola , a Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola diákjai sok csapatban vettek részt, a Móra médiásai pedig mindegyikben. A zsűri elnöke Imrik Zsuzsa iparművész, jelmeztervező volt.

 

 

A legjobb csapatnak a különböző szakmai szempontok, a film és a színpadi bemutatkozás alapján a Zúzmara lett: Varga Ramóna női szabó, Horváth Evelin fodrász, Balogh Vanessza kozmetikus és Nagy Zsófia Beatrix média szakos.

 

Második az Álomvirág csapata: Szigeti Szimonetta női szabó, Bakos Kamilla fodrász, Sulyok Viktória kozmetikus, Uram Boglárka média szakos.

 

Az After Summer érdemelte ki a harmadik helyet: Németh Hajnalka női szabó, Bíró Eszter fodrász, Bogdán Lucia kozmetikus, Hajdú Viktória média szakos.

 

 

A legjobb modellnek Puter Zsüliettet választották meg, a második helyen Tóth Vanda, a harmadikon Dualszky Gábor végzett.

 

A legjobb három fodrász: Horváth Evelin, Szabó Nikolett, Bakos Kamilla. A kozmetikusok között első Rátkai Piroska Ramóna, második Horváth Janka, a harmadik Bogdán Lucia.

 

A női szabók közül első helyre sorolták Németh Hajnalkát, második Jakab Viktória, a harmadik Nagy Violetta.

 

 

A legjobb média szakos Hajdú Viktória, a második Dobos Jázmin, a harmadik pedig Nagy Zsófia Beatrix.

 

gyorplusz.hu

Fotók: Vincze Kornél