Izgalmas advent elé nézünk

Győr+
2014.11.18. 18:39

Hamarosan felgyúlnak az ünnepi fények a Belvárosban, s kezdetét veszi az év talán legszebb időszakához kapcsolódó programsorozat. A november 28-án kezdődő adventi fesztiválról sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők, ahol Borkai Zsolt polgármester több fontos bejelentést is tett: december elejétől újra a győrieké lesz a Dunakapu tér, s még idén átadják az új sportuszodát is.

„Idén még a Széchenyi tér lesz az adventi fesztivál központi helyszíne, ám december elején megnyitjuk a Dunakapu teret is” – mondta el Borkai Zsolt polgármester. A téren a mindenki karácsonyfája és az adventi koszorú mellett idén is számos meglepetéssel várják a gyerekeket, többek mellett lesz kisvonat, körhinta, rénszarvasszán, s az elmaradhatatlan zenés fényjátékkal is kedveskednek a családoknak. A polgármester felidézte, tavaly egy napilap megválasztotta Európa öt legszebb adventi vására közé a győrit, s azt mondta, idén is hasonló módon szeretnék még szebbé tenni a várakozás időszakát.

 

 

A fesztivál sokszínű programkínálatáról Serfőzőné Tóth Andrea beszélt: a helyszínek sora bővül a felújított Király utcával, ahol felállítanak egy kisebb színpadot, illetve a szombaton átadott Audi Arénát is bekapcsolják a város kulturális vérkeringésébe. Győr kulturális intézményei is számos programot kínálnak az adventi időszakban, de koncertezik többek mellett a Budapest Bár, Orosz Zoltán és St. Martin is. Utóbbi fellépő is részt vett a sajtótájékoztatón, aki zenekarával december 3-án lép fel a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A szaxofonművész felidézte, hogy élete leghosszabb koncertjét Győrben adta, több mint három és fél órát játszott zenekarával a közönségnek.

 

 

Borkai Zsolt végezetül elmondta, november 28-tól január 4-ig 16 órától ingyenes lesz a parkolás a Belvárosban, ahol az üzletek hosszított nyitvatartással várják a vásárlókat, és bejelentette, december 20-án átadják Győr új versenyuszodáját.

A fesztivál programfüzete pénteken hetilapunkkal együtt minden háztartás postaládájába eljut, de online is lapozhatják ITT.


Nyitóképünk tavalyi, s Marcali Gábor készítette.

 

Zoljánszky Alexandra

Belső fotók: O. Jakócs Péter