Új játszótér épült Szigetben

Győr+
2014.11.20. 10:30

A Szarvas és a Lazaret utca sarkán megvalósult fejlesztésre óriási volt az igény, a környéken ugyanis egyre több kisgyermekes család él.

A játszótér átadóján Sziget önkormányzati képviselője, Szeles Szabolcs hangsúlyozta, az itt élők szeretnének közösségi életet élni, így szükség van a játszóterekre, parkokra, másrészt arra törekednek, hogy a városrész visszakapja régi méltóságát, megítélését. „Természetesen szeretnénk azt is, hogy minél többen költözzenek ide” – tette hozzá Szeles Szabolcs.

 

 

Az átadón részt vett dr. Somogyi Tivadar alpolgármester is, aki szerint fontos, hogy az önkormányzat megteremtse a feltételeket a családok számára a tartalmas kikapcsolódásra. A most átadott játszótér pedig erre tökéletesen alkalmas. Hangsúlyozta azt is, nem csak a Belvárost kell fejleszteni, hanem a többi városrészt is. Úgy fogalmazott, szerencsés helyzetben vannak a Szigetben élők, mert agilis képviselőjük szívén viseli a sorsukat és a mostani beruházás is elsősorban neki köszönhető.

Az új játszótér 10 millió forintba került, ennek nagyobb részét, 6 millió forintot a JC Dekó Hungary ajánlotta fel társadalmi kötelezettségvállalásként, a többit pedig képviselői keretéből Szeles Szabolcs állta. A parkot, amely a jövőben bármikor bővíthető a Győr-Szol üzemelteti, de fenntartásába a Szarvas utcai krízisközpont lakói is bekapcsolódnak.