Harminc éves a Zöld utcai bölcsi

Győr+
2014.11.21. 14:32

A Zöld utcai bölcsőde fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelték az intézmény jelenlegi és volt dolgozói, valamint az önkormányzat tegnap.

A hatvan férőhelyes intézményben 1984 óta fogadják a kicsiket. Az épület a kilencvenes években átmenetileg idősek klubjaként is működött, az elmúlt években azonban nőtt az igény a bölcsőde iránt.

A jubileumi rendezvények dr. Somogyi Tivadar alpolgármester bejelentette, hogy várhatóan a jövő évtől bölcsődei felújítás programba kezdenek, hogy sokkal jobb körülményeket teremtsenek a gyerekeknek és a dolgozóknak. Hozzátette, büszke arra, hogy Győrben nincs bölcsődei férőhelyhiány, s beszélt arról is: tisztában van azzal, hogy a bölcsődei dolgozók munkája még mindig nincs megfelelően honorálva.

 

 

Páternoszter Piroska, a polgármesteri hivatal humánpolitikai főosztályának vezetője elmondta, a zöld utcai intézmény egy folyamatosan fejlődő, megújuló lakótelepen működik, magas színvonalon. Azáltal, hogy a város és a szülői közösség is megbecsüli a bölcsőde és a nevelők munkáját, biztosan tovább fognak erősödni a jövőben is, így még több kisgyereket fogadhatnak.

A szakmai vezető, Tóth Márta Borbála hozzátette, a bölcsőde nagyon jó adottságokkal bír: három pavilonrendszerben működnek, 5 csoporttal. Van egy tornaszobájuk is, melyet nagyon szeretnek a gyerekek, kiváltképp a téli időszakban. „Büszkék vagyunk az udvarunkra és az épület eszközeire, hiszen a kor követelményeinek megfelelő berendezésekkel fogadhatjuk a legkisebbeket. Mivel egy harmincéves létesítményről van szó, szeretnénk, ha a következő években megvalósulna egy-egy rég dédelgetett felújítás. A kollégákkal együtt azon dolgozunk, hogy színvonalas környezetben és szeretetben lássuk el a hozzánk érkező csemetéket” – hangsúlyozta.