Szürke egérmaki érkezett a Füles Bástyába

Győr+
2014.11.23. 09:49

A belváros szívében a Pálffy u 4/b alatt várja látogatóit a győri állatkert belvárosi terráriumháza a Füles Bástya. A 16. századi győri vár ódon kazamatájában burjánzó amazonasi dzsungel folyamatosan érdekesebbnél érdekesebb látnivalókkal kápráztatja el a nagyközönséget.

Az idei év egyik különlegessége, a márciusban megnyitott éjszakai látogatótér ,ahol a kalandvágyó látogatók nem csupán éjszakai állatok életébe nyerhetnek betekintést, hanem a fény és hang effekteknek köszönhetően egy éjszakai dzsungelben érezhetik magukat. Szemtanúi lehetnek a nílusi gyümölcsevő denevérek és a mézmedve etetésének. Baglyokat figyelhetnek meg, hiszen két törpekuvik is helyet kapott a bemutatótérben. A múlt héten az „éjszakai dzsungel” új fajjal gazdagodott: egy szürke egérmaki érkezett.

 

 

A szürke egérmaki  a világ egyik legkisebb főemlőse, Madagaszkár szigetén él. Hatalmas szemeiről és rövid végtagjairól ismerni meg. Az egész kis állat mintegy 15 cm hosszú, szürke a színe, a hasa alja világosabb. Hosszú a farka, ami segíti a fákon való kapaszkodásban. Főleg rovarokat eszik, de nem veti meg a növényeket, leveleket, gyümölcsöket, virágokat sem, néha apróbb hüllőket, is megfog. Mivel éjszakai állat sok időt tölt terráriumának sziklahasadékaiban szunyókálással. A szemfüles látogatók megfigyelhetik minden nap 10-19 óráig a Füles Bástya éjszakai bemutatóterében.