Rossini operája Győrben is aratott

Győr+
2014.11.25. 17:10

A sevillai borbély című előadáson neves vendégművészek léptek fel a filharmonikusok oldalán.

1816-os Rómában tartott ősbemutatóján is legalább akkora sikert arathatott Gioacchino Rossini operája, mint 2014 novemberében Győrben. A Győri Filharmonikus Zenekar hétfő este varázsolt spanyol hangulatot a Richter Terembe, „A sevillai borbély” ugyanis a 17. századi Spanyolországban játszódik.

A felejthetetlen élményhez hozzájárultak a vendégművészek is, így Ottokar Klein, Haja Zsolt, Vincze Klára, Bakonyi Marcell, valamint a Győri Nemzeti Színház Énekkara, vagy éppen a Rosina szerepét játszó Kálnay Zsófia.

 

 

A fiatal tehetség számára több szempontból is meghatározó a darab, elsősorban azért, mert ebben a műben debütált a Magyar Állami Operaházban. „A győri koncerten szereplőváltozás miatt Rácz Rita helyét vettem át. Örültem, hiszen nagyon kedvelem ezt a szerepet és szeretem énekelni a mű dalait is. Felhőtlen előadás van mögöttünk, egyszerűen fantasztikusan teljesített a zenekar” – nyilatkozta az est után Kálnay Zsófia.

Az ugyancsak csodálatos hanggal megáldott Vincze Klára is lubickolt a szerepében.

 

 

„Először volt lehetőségem Bertát játszani, így amikor felhívott Ősz Gábor, a filharmonikusok igazgató-helyettese azonnal igent mondtam a felkérésre. Azért is nagyszerű ez a karakter, mert egy figura, vagyis a hang, az éneklés mellett kell hozzá színészet is. Sokan félnek tőle, talán az ária miatt, de én nagyon szeretem és boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy magamnak is bizonyítsak!” – mesélte az operaénekes, aki portálunknak azt is elárulta, hogy öt évvel ezelőtt már fellépett a filharmonikusokkal. „Berkes Kálmán mellett még Mozart Requiem-jében énekeltem az alt szólót, ami szintén nagy sikert ért el, így még nagyobb örömmel jöttem vissza a társulathoz.”

A győri születésű Bakonyi Marcellnak sem volt korábban köze a darabhoz, ezt azonban egyáltalán nem bánta.

 

 

„Óriási élmény volt a Richter Teremben énekelni. Kihoztuk a maximumot az operából, nagyszerű volt a közönség és a kollégák is, akikkel ezen az estén együttműködtünk. Nagyon sok ismerős arcot láttam a nézőtéren, ami talán jelzi azt, hogy jó néhányan miattam váltottak jegyet az előadásra, ez pedig nagy megtiszteltetés” – újságolta portálunknak a művész.

A következő koncert december 3-án szerdán lesz, ugyancsak a Richter Teremben, ahol Várjon Dénes zongoraestjén Haydn, Chopin és Schubert muzsikákat hallhat a közönség.

Csapucha Adrienn