Szakokban gazdag Apáczai

Győr+
2014.11.25. 17:42

A kar keddi nyílt napján az is kiderült, melyek a legkeresettebb szakok az egyetemen.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara egy tanévben több nyílt napot is rendez annak érdekében, hogy felkeltsék a leendő hallgatók, illetve felvételizők figyelmét, továbbá azért, hogy minél több hasznos információval lássák el az érdeklődőket. A közel 240 éve működő intézmény 11 különféle képzést kínál a tanulóknak, az alapképzésektől a felsőfokon át egészen a mesterképzésekig. Ráadásul a szakok a piacon is versenyképesek – árulta el a Győr Plusznak dr. Soós Zsolt oktatási dékánhelyettes.

„Az általunk oktatott szakok döntő többsége olyan gyakorlatorientált terület, amelyre valóban nagy igény van a piacon. Hiány van gyógypedagógusokból, a fejlődő turizmus ágazat is állandóan „elszívja” a friss diplomásokat, de a munkába állás hatékonyságát jelzi az is, hogy a szociálpedagógus képzésben résztvevők nagy része már végzős hallgatóként dolgozik. Az elhelyezkedés lehetősége így adott, de amennyiben valaki szeretne tovább tanulni úgy természetesen arra is van mód a mesterszakokon” – mondta dr. Soós Zsolt.

A felvételi eljárás után nem mindenki kerül be a nappali tagozatos hallgatók sorába. Az Apáczain azonban a levelező szak is erős. „Akik már dolgoznak, vagy csak később jut eszükbe, hogy szeretnének tovább tanulni, azok számára mindenképpen ideális választás lehet ez az opció, hiszen az oktatás hétvégenként 4-6 alkalomra van felosztva, pénteki és szombati napokon. Igaz, több az otthoni teendő, de a végén ugyan azt a diplomát kapja meg az illető. Külön érdekesség, hogy mesterképzésnél kizárólag a levelező tagozat iránt van érdeklődés” – ismertette a dékánhelyettes.

A karon évek óta változatlan a szakok toplistája. „A gyógypedagógia, a rekreációszervezés, a turizmus és a tanító szak is kiemelt érdeklődést kapott az elmúlt időszakban. De az alapszakok közül a szociálpedagógiáról sem szabad megfeledkezni, ami a statisztikák tükrében szintén helyet kap a kedvencek között” – tette hozzá dr. Soós Zsolt.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara legközelebb 2015. január 17-én szombaton tart nyílt napot a II. számú épületében, a Liszt Ferenc utca 17. szám alatt.

 

Csapucha Adrienn