Felgyúltak az adventi fények

Győr+
2014.11.28. 19:02

Felgyúltak az ünnepi fények a Belvárosban, s ezzel elkezdődött az egyik legkedvesebb ünnepünkre, a karácsonyra való várakozás. Az advent Győrben programsorozat rengeteg élményt kínál az érdeklődőknek.

A Széchenyi téri hagyományos ünnepség ökumenikus hálaadással kezdődött, melyen elhangzott, az advent több mint visszaemlékezés, felkészít a számadásra. Mint minden liturgikus cselekmény, a négy gyertyagyújtás is felelevenít majd egy találkozást: Istenét és emberét.

 

 

Ezután a Győri Nemzeti Színház művészei adtak ízelítőt a Jézus Krisztus szupersztár című musicalből, melyet december 20-án tűz műsorára a teátrum. A darab négy szereplője, Mózes Anita, Másik Lehel, Sándor Péter és Nagy Balázs énekelt a színpadon.

Az önkormányzat nevében Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a térre kilátogatókat. „Közeleg az egyik legszentebb s legszebb ünnepkörünk, a karácsony. A következő hetekben rengetegen fognak kilátogatni, szerettük volna önök számára ünnepivé varázsolni a Belvárost, kicsit könnyíteni az előttünk álló hetek fáradalmain, és meghittebbé tenni a várakozást” – mondta és hozzátette, advent időszakában a családok, a gyerekek állnak a középpontban, s azt kérte, hogy kicsit jobban figyeljünk egymásra. „Minden ajándéknál többet ér egy-egy őszinte mosoly, ölelés” – hangsúlyozta.

 

A Széchenyi téren idén kétféle lézershowt láthatnak a kilátogatók, s decemberben is rengeteg kulturális program vár a győriekre, valamint a hozzánk látogatókra, élményekben gazdag lesz Győrben az advent.

A programfüzet ITT lapozható online.

 

Z. A.

Fotó: Marcali Gáébor