Jelentős fejlesztések a Szigeti Óvodában

Győr+
2014.12.03. 12:15

Az önkormányzat támogatásával nem csak belülről újult meg a Márvány Óvoda Szigeti Tagóvodája, de az udvara is megszépült.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházás átadásán hangsúlyozta, az óvodák felújítására csak az idei évben 170 millió forint fordított az önkormányzat annak érdekében, hogy gyermekeink nevelését a pedagógusok megfelelő környezetben végezhessék.

 

 

A Szigeti óvoda felújításaira mintegy 14 millió forintot fordított a város, amelyből számos fontos fejlesztés valósulhatott meg az intézményben. Az alpolgármester hangsúlyozta, ha 2014-et az óvodák évének nevezzük, akkor 2015 a bölcsődék éve lehet, mert a tervek szerint az önkormányzat ott folytatja a nagymértékű felújítás-sorozatot.

 

 

Szeles Szabolcs a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, az intézményen történt jelentős változás az egész városrész fejlődését jól tükrözi, gondoljunk akár az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal kapcsolatos, akár a szomszédos újvárosi rehabilitációhoz tartozó fejlesztésekre. A képviselő kiemelte, a beruházások közül is azok a legfontosabbak, amelyek gyermekeink, a jövő generációjának egészséges fejlődését szolgálják.

 

 

Varga Miklósné óvodavezető kifejtette, a beruházás keretében megtörtént a tetőzet teljes cseréje, a világítás korszerűsítése, a csoportszobák festése, ezen felül az óvoda játszóudvarán felújították a KRESZ pályát, új rugós hintákat, fészekhintát, padokat szereltek fel, megújult a járda és a zöld környezet is. A fejlesztéseket az óvodások versbe foglalva köszönték meg.

 

Papp Zsolt
Fotó: o. Jakócs Péter