Győrben járt a lappföldi Mikulás – FOTÓK

Győr+
2014.12.03. 18:31

„Télapó itt van, hó a subája...” - énekelték a Bartók Művészeti Bázisóvodából érkezett gyerekek a Széchenyi téren. A kicsik magának Joulupukkinak, az igazi finn Mikulásnak adtak műsort, aki egészen Lappföldől érkezett hozzánk, hogy találkozzon a mosolygós győri gyerekekkel.

„Kedves győri gyerekek és felnőttek, a nagyon hideg Lappföldről érkeztem hozzátok. Nálunk már tombol a tél, képzeljétek, több mint egy méteres hó esett. Hihetetlen nagy öröm számomra, hogy ennyien eljöttetek. December eleje van, ami azt jelenti, világszerte elkezdődött a készülődés gyönyörű ünnepünkre, a karácsonyra.

 

 

Azt kívánom, hogy mindenki együtt töltse ezt az időszakot nagy örömben, úgy, hogy próbáljuk meg segíteni egymást, figyeljünk a másikra” – szólította meg az összegyűlt tömeget Joulupukki, végül magyarul tette hozzá: „Sok szeretettel üdvözlök mindenkit Lapföldről! Köszönöm szépen!”

 

 

Az óvodások műsora és a várva-várt fotózkodés előtt Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő köszöntötte városunkban Joulupukkit. „Akit szeretnek, az van. Minden felnőttnek üzenem, a Mikulás létezik!” – mondta, s elmesélte, megkérdezte a Mikulástól, őt ki ajándékozza meg? Joulupukki azt felelte, a legszebb ajándék a gyerekek mosolya.

 

 

Természetesen a várostól is kapott egy csomagot a messze földről érkezett vendég, melyben többek között egy Győrről szóló könyv volt, s egy kis pálinka, hogy felmelegedjen.

 

 

A Mikulással készült fotók letölthetőek a www.joulupukki.hu weboldalról.