Nem adta fel orvosi álmait

Győr+
2014.12.06. 09:04

Két éve vette át a győri Széchenyi István Egyetemen ápolás és betegellátás szakon szerzett diplomáját Fehér Gábor, akit a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban értünk utol, a pszichiátrián részlegvezetőként dolgozik.

Vissza és hazakerültem Győrbe – kapjuk a magyarázatot arra, miért választotta a Nagykanizsán szerzett érettségit követően a Széchenyi-egyetemet a győri születésű fiatalember. S bár orvosnak készült, a sikertelen felvételi után úgy döntött, nem vesztegeti az időt, s beiratkozott az egyetemre. A gyakorlati idő alatt a megyei kórház szinte minden osztályán megfordult, s úgy tervezte, a végzés után a balesetsebészeti osztályon helyezkedik el, hely azonban akkor éppen nem volt, így a pszichiátrián a betegellátással kapcsolatos adminisztratív teendőket szervezi, újabban már részlegvezetőként.

Miután az orvosira nem vettek fel, a B-terv volt a Széchenyi-egyetem ápolás és betegellátás szaka, szép időszakot töltöttem az egyetemen, nagyszerű oktatókkal és hallgatókkal hozott össze a sors, én pedig belevetettem magam a munkába – jelzi azt, hogy a tanuláson kívül a hallgatói önkormányzatban is szerepet vállalt.

Orvosi álmait nem adta fel, a felvételit újra megpróbálja, tudatosságára jellemző azonban, hogy megint van B-terve. Ha az orvosi nem jön össze, belevág ápolási szakon a mesterképzésbe. Fehér Gábor a pszichiátria mellett a sürgősségi osztályon is vállal munkát, itt ápolóként dolgozik. Felvetésünkre, hogy a sok borzalmas látványt, amivel egy sürgősségi osztályon szembesül, mivel próbálja feledtetni, pontosít, majd válaszol. Én inkább úgy fogalmaznék, sok érdekeset látok. Kedvteléseimről annyit mondanék, nagyon szeretem a történelmet, szívesen kutakodom egy-egy témában. Belvárosiként pedig a séták híve vagyok, ha mindezt a párommal tehetem a Duna-parton, akkor annál jobbat nehéz elképzelni.

 

Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor