Győztünk!

Győr+
2014.12.09. 22:29

Lengyelország nemzeti együttesével találkozott Magyarország az EB csoportkörének második győri mérkőzésén.

Szucsánszki gólja nyitotta meg a Magyarország – Lengyelország Európa-bajnoki csoportmérkőzést Győrben. Az első öt perc alatt nagyjából mindkét együttes tartja magát, 2-2 gól született. Hibák azonban voltak, nem igazán állt össze még a mieink támadójátéka. A 8. percben aztán először vezet a lengyel válogatott. Szerencsére nem sokáig, Szucsánszki egyenlít, majd Kovacsics szerez vezetést, sőt Tiscsuk lőtt, és először mentünk kettővel.

 

 

Folyamatosan nő a magyar előny, negyed óra elteltével már 7-3-ra vezetett nemzeti csapatunk. Egyre jobban összeállt a védekezés és a támadójáték is. Nagyjából tíz perccel a vége előtt már hattal is mentek a magyarok. Ezt a fórt nagyjából tudták is tartani Kovacsicsék a szünetig, amire 14-7-es állással vonultak.

 

 

A lengyelek kezdték jobban a folytatást, kétszer is betaláltak, aztán a 3. perben Mayer törte meg a magyar gólcsendet. Felébredtek a mieink, a 6. percben már nyolccal mentünk. Tíz is megvolt közte, Bódi Bernadettnek köszönhetően a 9. minutumban. A félidő derekára sikerült feljebb zárkózni a lengyel válogatottnak, ám még ekkor is még 22-13-as volt a magyar vezetés.

 

 

A folytatásban fej-fej mellett haladtak az együttesek, hol az itt, hol ott volt találat. Aztán újra zárkóztak a lengyelek. Nagyjából öt perccel a vége előtt már ötre fogyatkozott a mieink előnye. Végül azért meglett a meccs, ám csak a saját hibáinknak köszönhetjük, hogy csak 29-23 lett a vége.

 

 

Németh András: „Az első félidő védekezése maximálisan meghatározta a mérkőzést, sikerült elbizonytalanítani a lengyel támadókat. A második félidő azért nem sikerült annyira jól, mert nem vették észre, hogy olyan csapat ellen játszunk, akiknek már nincs veszítenivalójuk. Nagyon értékesnek tartom a győzelmet. Ezzel a győzelemmel két helyszínen már ott leszünk, most elkezdünk küzdeni a harmadikért.”

Mayer Szabina: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, és csapatként tudtunk együtt működni. Jó labdákat kaptam a társaimtól. Szerintem az első félidőben eldőlt minden.”

Kim Rasmussen: „Az összes eladott labdánkat megszerezték, és jól kihasználták, ehhez gratulálok nekik. Az első tíz percben játszottuk azt amit elvártunk magunktól, a másodikban lélekből játszottunk. Ám ez kevés volt, mert az első félidő alatt elment minden.”

 

Csizmadia Dóra

Fotó: O. Jakócs Péter