Jótékonyság Illényi Katicával

Győr+
2014.12.10. 10:25

Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművész tart nagyszabású jótékonysági koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével a győri Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében december 13-án a Richter Teremben.

Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a jazz és a könnyedebb műfajok világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt, szteppelni is láthatjuk a színpadon. A győri zenekarral több éve együttműködik, az előadás karmesterével, Silló Istvánnal is hosszú ideje dolgoznak közösen.

A Liszt-díjas előadóművész repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai teljes összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel. Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző „Valse” című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett „Ígéret földje” című film főcímdala.

„Az én ajándékom ez a koncertsorozat, amire úgy készülök, mint aki legféltettebb ajándékait csomagolja be színes karácsonyi papírba, és izgalommal tölti el az az időszak, amíg átadhatja ezt az ajándékot” – nyilatkozta a művésznő.

Dr. Ottófi Rudolfné, a KÉSZ győri elnöke elmondta, a tavalyi jótékonysági koncerttel Böjte Csaba alapítványát támogatták, idén a győri Família Nagycsaládos Egyesület javára ajánlják fel a bevételt a művészek. Az esemény védnöke prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, fővédnöke pedig dr. Pápai Lajos megyéspüspök.