Audikat és Mercedeseket is „vonatoztatnak”

Győr+
2014.12.11. 10:35

A DB Schenker a világ egyik legnagyobb logisztikai és szállítmányozással foglalkozó vállalata. A céghez tartozó, DB Schenker Rail Hungária Kft. Győrben új irodáját a Leier City centerben nyitotta meg.

A megnyitón Németh Nándor, a DB Schenker Rail Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, vállalkozásuk az elmúlt tizenhárom évben jelentős fejlődésen ment keresztül. Kezdetben a cég fő profilja az Audi Hungaria Motor Kft. vasúti rendezési feladatainak elvégzése volt. A kft. ma már több telephelyet létesített Magyarországon: Kecskeméten, Foktőn illetve Debrecenben, és az Audik mellett már a Mercedes-gyár vasúti szállításait is intézik, valamint a Glencore számára szállítmányoznak. A cégvezető elmondta: „Sok helyen vagyunk jelen az országban. Ezért is keresnünk kellett egy központot, ahonnan irányítjuk a munkákat. Mi Győrt választottuk. Győr a DB Schenker Rail Hungária magyarországi fővárosa.”

Az irodaavatón jelen volt a német anyacég igazgatótanácsának tagja, Hans-Georg Werner is. Kifejtette, egy olyan világcégnek, mint a DB Schenker, munkájához és ügyfeleihez is méltó irodában kell tevékenykednie. A Leier City Centerben ilyen helyet találtak. „Ma a DB Schenkernek 160 alkalmazottja van Magyarországon. A következő években úgy tervezzük, ezt a létszámot közel fél­ezerig növeljük. Ebben nagy szerepe lesz a kiválóan dolgozó vasúti szállítással foglalkozó üzletágunknak, a Németh Nándor által vezetett csapatnak!”

Az iroda megnyitását jelképező szalagot a meghívott vendégek jelenlétében Németh Nándor, Hans-Georg Werner és Fekete Dávid, Győr alpolgármestere vágta át.

(X)