Az erdőből az autók és a repülőgépek világába

Győr+
2014.12.13. 15:40

Amikor a soproni erdészeti szakközépiskolában érettségizett Vagdalt László, bizonyára még ő sem gondolta, hogy egykoron majd autók és repülőgépek világában dolgozik.

Az erdőket ma is szeretem, környezetmérnökként és okleveles energiagazdálkodási mérnökként pedig a két rendszer harmóniájára törekszem, ez nálam egyfajta misszió – kapjuk a magyarázatot arra, miként éli meg a mai világban nélkülözhetetlen motorizációt az egykoron erdésznek készülő szakember.

Kópházáról került Győrbe, a Széchenyi István Főiskola környezetmérnöki diplomáját 1997-ben vette át, a folyamatos tanulás azonban életelemévé vált, 2005-ben a Széchenyi István Egyetemen a főiskolai diploma mellé egyetemit is szerez, okleveles energiagazdálkodási mérnök szakon.

Élete első munkahelyére, az akkor még Rába Magyar Vagon- és Gépgyárként nevezett cégre jó érzésekkel gondol vissza, sok időt azonban nem tölt ott, vonzza az Audi Hungaria Motor Kft. multinacionális héttere.

Ez egy más perspektíva, megismerhettem az Audi filozófiáját, ami meghatározó nem csak Európában, hanem a világban is, azon kívül szakmailag és nyelvileg is sokat kaptam az Auditól – fogalmaz Vagdalt László, akit az egységes projekt és portfólió menedzsment kidolgozásával bízott meg a győri Audi ügyvezetésének elnöke.

A munka eredményeként felhasználó kézikönyv született, s ezzel párhuzamosan egy osztályt is felépíthetett Vagdalt László, ahol kezdetben ketten, váltásakor pedig tizenegyen dolgoztak.

A feladatok változtak, az Audi kötelékétől azonban nem szakadt el. Jelenleg az Audi Akademie szegmensvezetője, s ezzel párhuzamosan a Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezetője is.

Az Audi negyvennyolc százalékban tulajdonosa a péri repülőtérnek, az egyik feladatom az, hogy a legnagyobb tulajdonost ügyvezetőként képviseljem a társaságban – jelzi azt az egykoron erdésznek készülő mérnök, hogyan került a repülőtér varázslatos, de az erdőkhöz képest jóval zajosabb világába.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor