Játékokat gyűjtött a Látogatóközpont

Győr+
2014.12.15. 15:04

A karácsonyi jótékonysági akció keretében a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Központ lakóinak gyűjtötték az ajándékokat…

A Győri Látogatóközpont még Advent kezdete előtt hirdette meg cipősdoboz akcióját, amelynek lényege, hogy dobozokban várták a győriek már megunt játékait. A felhívásra sokan megmozdultak, akadtak olyan iskolák, mint a Kovács Margit, vagy a Radnóti, ahol a diákok közösen gyűjtötték a dobozokba kerülő játékokat, de egyénileg is számos ajándékkal teli dobozt hoztak be a Baross úti épületbe. – közölte Tóth Zsuzsanna a Tourinform iroda vezetője.

 

 

Az ajándékok átadására Radnóti Ákos alpolgármester sem érkezett üres kézzel, csomagját személyesen adta át a bárczis gyerekeknek. Mint mondta, a győriek nem csak Karácsonykor, de egész évben hajlandóak megmozdulni, ha a rászorulókról van szó, az ünnepek közeledtével pedig még aktívabbak a jótékonyság terén, ezért is gyűlhetett össze ennyi ajándék. Tama István a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Turisztikai Régiójának marketing igazgatója hozzátette, az adventi rendezvénysorozatok közül a győri az egyetlen olyan program a régióban, amely a kiemelt fesztivál címmel büszkélkedhet, nem véletlenül, hiszen az Advent Győrben sokkal több, mint egy karácsonyi vásár. A kulturális rendezvények, a város értékei, és az itt tapasztalható különleges hangulat teszi egyedivé, és fontos velejárói azok a jótékony kezdeményezések is, mint például a Látogatóközponté, amihez a turisztikai szervezet is szívesen csatlakozott.

 

 

A játékok felajánlói között a Látogatóközpont egy ajándékcsomagot sorsolt ki, amit Bognár Fanni, a Radnóti iskola diákja vehet át. A felajánlásokért Borsfai László intézményigazgató mondott köszönetet.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter