Találkoztak a legszebb Mikulással

Győr+
2014.12.16. 12:52

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete december 11-én rendezte meg a hagyományos Mikulás-discot, amelyre 600 értelmileg sérült fiatal érkezett kísérőikkel szerte a megyéből. Minden résztvevőnek egy támogató felajánlásának köszönhetően frissítővel és sajtos pereccel várták.

Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár, majd Dunst Eszter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal sajtóreferense köszöntötte a sérült gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket.

„Az értelmi sérültséggel élő látogatóink nagy izgalommal várták a piros ruhás Mikulást, aki a karácsonyi énekek hívó dallamaira megérkezett. Télapónk a jelenlevők segítségével kiosztotta az ajándékokat, amelyek kézhezvételekor minden gyermek, fiatal izgatottan bontogatta a tartalmas ajándékcsomagokat. A megjelent vendégekkel karöltve szaloncukorzáporral zártuk az ajándékozást” – számolt be Éri Petra megyei titkár.

Elmondta, az örömteli pillanatok után a zene és a tánc vette át a főszerepet, amelyet minden évben nagyon várnak a sérültséggel élők. Idén a Napsugár Együttes varázsolt meghitt karácsonyi hangulatot, a koncertet követően pedig a várva várt disco következett, amely méltó befejezése volt az eseménynek.

Az É.S.S. E. által szervezett program keretében a sérültséggel élők egy hangulatos délutánt tölthettek el társaik, barátaik, régi ismerőseik társaságában.