Szeretett szépkorúak

Győr+
2014.12.17. 15:44

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény a karácsony közeledtével 20 ünnepséget szervez különböző tagintézményeiben.

A Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ harmadik osztályos tanulóinak műsora tette meghitté az idősek karácsonyát az Apáca utcai Idősek Otthonában szerdán. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény az ünnepek közeledtével 20 adventi rendezvényt szervez, különböző létesítményeiben. „A belváros szívében található idősek otthona egy 28 férőhelyes, bentlakásos létesítmény, mely azt gondolom, hogy idősellátási rendszerünknek egy nagyon fontos és kiemelt láncszeme” – mondta a Győr Plusznak Panker Mihály az EESZI igazgatója. A vezető hangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló ünnepségekkel szeretnének családias hangulatot teremteni a tagintézményekben, hiszen így akár gyerekekkel, vagy vendégművészekkel is találkozhatnak a szépkorúak, de a létesítményekben dolgozó lelkiismeretes munkatársakkal is kötetlenül beszélgethetnek.

Az önkormányzat nevében dr. Somogyi Tivadar köszöntötte az időseket. Az alpolgármester rendszeresen felkeresi az intézményt, legyen szó húsvétról, családi napról, vagy éppen a közelgő karácsonyról. „Kötelességünk karácsonyi hangulatot teremteni azok számára, akik nem családban töltik az ünnepeket. Érezniük kell, hogy törődünk velük ezt pedig meg is hálálják. Mindig nagyon várják a programokat és ez nagyon megható” – nyilatkozta az alpolgármester.

 

Az Apáca utcai intézmény lakói valóban nagy örömmel fogadják a számukra szervezett programokat, hiszen ezáltal, nem érzik magukat magányosnak, a közösséghez való tartozás pedig a jövőre nézve is erőt ad. A közösség erejét bizonyítja az a közös éneklés is, mely a szerdai rendezvényt zárta.

Az eseményről készült képes tudósításunkat a Győr+ TV szerdai híradójában láthatják 19 órától!

 

Csapucha Adrienn