Fenyőt a rászorulóknak

Győr+
2014.12.19. 09:37

Több, mint 100 győri rászoruló kap ajándék fenyőfát idén, a „Nincs karácsony fenyő nélkül elnevezésű jótékonysági akció keretében. A kezdeményezés már tavaly is nagy sikert aratott, ezekben a napokban pedig újabb nélkülöző családok ünnepét szépítik meg a szervezők. A Simon Róbert Balázs országgyűlési és Borsi Róbert önkormányzati képviselő által jegyzett jótékonysági akció keretében szerdán kezdték el kiszállítani az ajándék fenyőket.

A tavalyi sikerek után idén több, mint 100 ajánlás érkezett olyan személyekre, akiknek gondot okoz az ünnepi fenyő beszerzése.

Az első ajándék fa a Cuha utcába érkezett, Paár Ilonához. A fiatalasszony nagyon meghatódott a karácsony előtti meglepetés láttán, azt mondta, óriási segítség számára a frissen vágott tűlevelű.

 

 

A Répce utcában Gerencsérnét a fia jelölte az akcióra, az asszony pedig gyerekei körében, meghatódva vette át a szép tűlevelűt.

 

 

Az akció kitalálója, Simon Róbert Balázs maga sem gondolta volna, hogy ekkora siker lesz a kezdeményezés, amelyre ebben az évben még több jelölés érkezett. Borsi Róbert is szívesen segít a jótékonysági akcióban. A képviselő szerint az adventi készülődés fontos része a jótékonykodás. Az akció szervezői már most megígérték, hogy a Nincs karácsony fenyő nélkül elnevezésű kezdeményezés jövőre is folytatódik.