HELYSZÍNI Közgyűlés a karácsonyfa alatt

Győr+
2014.12.19. 10:20

Elkezdődött a közgyűlés, délután közmeghallgatás

Első napirendként a város villamosenergia-ellátásának helyzetéről tárgyalnak.

 

Radnóti Ákos alpolgármester azt hiányolja, hogy szolgáltató előterjesztése rövid, felszínes. Nem tér ki az általa már tavaly feltett kérdésre az ügyfélszolgálat munkájáról, és az anyag nem tartalmazza, miként javítottak ennek színvonalán.

 

Glázer Tímea (DK) azt tette szóvá: azoknál a családoknál, amelyek tartozásukat már megfizették, ezt követően mégis csak egy hónap múlva kapcsolnák vissza az áramot. Kérte, hogy – különösen a karácsony közeledtére való tekintettel – nekik mielőbb szolgáltasson az E.ON.

 

 

Borkai Zsolt ezt támogatta, s ő is felkére a szolgáltatót, hogy mielőbb kapcsolja vissza az áramot azoknál, akik megtérítették a tartozásukat. Az E.ON képviselője erre ígéretet tett.

 

A parkolóhelyek bővítése most a vita tárgya. A Jobbik módosító javaslatot terjesztett elő, Fekete Dávid alpolgármester ezt nem támogatta. Szerinte az ádventi időszakban a parkolóházak is teljesen megtelnek. Kapacitáshiány van, bővíteni kell a lehetőségeket.

A Móricz Zsigmond rakpart alsó rakparti úton új parkolóhelyek létesülnek, melyek elhelyezkedése az I. övezet határán belül található. Az Árpád út-Cuczor Gergely utca, Bajcsi-Zs. út-Baross út által határolt tömbbelsőben (Vasudvar tömb) megszűnik a sorompós beléptetés és helyén közforgalom számára megnyitott parkolóhelyeket alakítanak ki. Az Újkapu utca további egy szakaszát is bevonják a fizetőparkoló-hálózat I. övezetébe.

 

Előtte a Jobbik – Fodor Rorand – a hulladékgazdálkodás kapcsán úgy fofgalmazott, hogy a rezsicsökkentést és a rossz kormányzást a lakossággal fizettetik meg. Radnóti Ákos szerint ez teljes félreértés.

A kulturális koncepció került terítékre. Pollreisz Balázs (MSZP-Együtt) elismerte, hogy alapos és átgondolt az előtertjesztés. Megkérdezte: döntött-e már a polgármester az ifjúsági házról.

 

Borkai Zsolt elmondta: még nincs meg minden információ a döntéshez. Kérdőíves közvéleménykutatást folytatnak az ügyben, jó volna, ha nem a politika küzdőterére vinnék be a szakmai kérdést. Hozzátette: a kultúra infrastruktúrája tovább bővül, a BBMMK is új lehetőséget kínál.

 

 

Dr. Neupor Zsolt (DK) marad a témánál. Szerinte a húszas korosztály kulturális igényét nem tudja maradéktalanul kiszolgálni a várost.

 

Az idei ellenőrzési tervről Fodor Roland kérdez: miért nem szerepel abban a Győr-Szol: A dr. Lipovits Szilárd jegyző szerint az osztály lehetőségei korlátozottak, s szakmai szempontok alapján döntenek arról, mikor, melyik önkormányzati cégeket ellenőrzik.

 

Fotó: O. Jakócs Péter