Parázs mérkőzésen győzött a Győr

Győr+
2015.01.10. 20:51

Sikerül-e lépéselőnyben maradni? Ez volt a kérdése a szombati esti kosár rangadónak, ahol a CMB-Cargo UNI Győr a PEAC-Pécset fogadta az egyetemi csarnokban.

A tét nagy volt, hiszen a közvetlen rivális érkezett Győrbe, egy győzelemmel pedig megerősíthették volna a második helyüket a tabellán Völgyi Péter tanítványai. Ehhez képest kicsit kapkodva, több hibával kezdtek a győri lányok, percekig nem tudtak kosarat szerezni. A negyed közepére így három pontos előnye volt a PEAC-nak. Lépéselőnyben a folytatásban is a pécsiek voltak, így a játékrész végére 14-19-re vezetett a vendég gárda. A második etapra összeszedték magukat a zöld-fehér lányok, előbb kiegyenlítettek 19-19, majd a vezetést is átvették. Vajda, majd Radocaj kosarának köszönhetően sikerült is némileg meglépni a vendégektől. A nagyszünetre 38-33-as hazai vezetéssel vonultak a felek.

 

 

A harmadik negyed ismét kapkodással kezdődött. Mindkét együttes pontatlanul, több hibával játszott, így sokáig kosár sem esett. Aztán a vendégeknek sikerült egyenlítenie, ám a negyed közepére így is visszaszerezték a vezetést a mieinknek. Sőt a folytatásban tovább növelték a fórjukat a győri hölgyek, 52-39. Téves bírói ítéletek ide, téves bírói ítéletek oda, a játékrész végére héttel mentek a hazaiak. A záró szakaszban aztán sikerült viszonylag megnyugtató előnyt tartani. Végül 78-68-ra győzött a Győr.

 

 

Csizmadia Dóra

Fotó: Győr+ archívum – Marcali Gábor