Kitartanak

Győr+
2015.03.31. 14:29

Továbbra is nehéz helyzetben van a Győri ETO FC labdarúgó csapata, amely, mint ismeretes, a Quaestor Csoport csődje miatt került nagy bajba. A klub kedden, végre nyilvánosan is megszólalt az üggyel kapcsolatban. A kilátástalan helyzet ellenére bizakodnak az ETO - nál.

A kedd délelőtti edzésre rendben megérkeztek a Győri ETO FC labdarúgói. A problémák ellenére az edzések renden zajlanak, ám a háttérben folyamatos a bizonytalanság. Tarsoly Csabát vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba és a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon visszaszerzési eljárást is. Ennek keretében már a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalták. Minden baj ellenére a keret, Miriuta mester vezetésével keményen készül a bajnokira, a klub vezetői pedig mindent megtesznek a megoldás érdekében.

 

 

Nincs veszélyben a hétvégi mérkőzés – mondta Sasa Stevanovic a klub sportigazgatója. „Biztos, hogy játszunk a Kecskemét ellen. Itt vannak a játékosok, edzenek. A három román edzőn kívül mindenki itt van. Próbáljuk rendezni a dolgokat és arra törekszünk, hogy a bajnokságot végig tudjuk játszani.

 

 

 

Nehéz helyzetben van a klub, de sokan támogatják a csapatot és vállalnak komoly áldozatot az ETO-ért.

A játékosok vállalták, hogy nyárig akár fizetés nélkül is játszanak – tette hozza Stevanovic. „A román edzőket nem akartam itt tartani, mert már tavaly Romániában is nehéz helyzetbe kerültek, és most nálunk sem rózsás a helyzet. Így elengedtem őket 10 napra, hogy körülnézzenek Romániába, ha el tudnak helyezkedni, akkor el is engedem őket.”

 

 

Egyelőre nehéz megmondani, milyen jövő vár a zöld-fehérekre, mérkőzésről-mérkőzésre élnek, ám a sportigazgató reménykedik benne, hogy lesz megoldás és az ETO tovább működhet.

 

Csizmadia Dóra

Fotó: Marcali Gábor