Győri diák írók, költők kaptak elismerést

Győr+
2015.04.09. 18:42

A Kisfaludy Napok hagyományait tovább éltetve idén is meghirdették a megyei középiskolások számára a diákírók és diákköltők pályázatát.

A Műhely folyóirat, a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság, valamint a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei tagozatának összefogásával idén is számos díjban részesülhettek a tehetségek.

Nem várt népszerűséget hozott a kiírás, több mint harminc novella és csaknem ugyanennyi vers, valamint hét műfordítás és egy műelemzés érkezett a felhívásra.

Az ünnepélyes díjkiosztóra csütörtökön délután a Révai gimnáziumban került sor, ahol a diákok személyesen találkozhattak a véleményalkotókkal, a zsűri tagjaival, Villányi László, Juhász Attila, Komálovics Zoltán költőkkel , Wenczel Imre drámapedagógussal.

A diákköltő kategóriában arany minősítést kapott Drozdík Álmos, a Pannonhalma gimnázium és Kniezl Rebeka, a Győri Táncművészeti Középiskola diákja. Bronz minősítést Buzás Boglárka a Révai és Dalmai Rozi a Péterfy iskola tanulója.

A diákírók közül arany oklevelet vehetett át Dániel Viktória, a Móra iskola tanulója. Ezüst oklevelet kapott Kottmayer Márton Jedlik, Pintér Anna Révai, Varga Áron Táncművészeti, Veiner Marcell Jedlik iskola. Bronz oklevelet kapott Csernó Tibor Révai, Ellenrieder Mira Berzsenyi, Hercegfi Kitti Móra iskola.

A műelemzés kategória díjazottja: Nagy Natália.

 

Összeállította: Földvári Gabriella