Ők is sportolnak

Győr+
2015.04.18. 10:00

Harmadik alkalommal rendezte meg az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete sportnapját. A tornán 8 értelmileg sérült gyerekből álló csapat mérte össze tudását a különféle sorversenyekben.

Tóth Jánosné É.S.S.E. elnöke elárulta, hogy minden évben nagyon várják a fiatalok ezt a versenyt. Egyik éven a fiatalabbak, másik éven pedig az idősebbek méretnek meg. Ezen a tornán mindenki nyer, mindenki kap kupát, ki azért mert kedves, ki azért mert ügyes, itt mindenkinek jár valami.

 

 

A hivatalos megnyitó és a bemelegítés után birtokukba vették a gyerekek az egyetemi csarnokot. Futottak, labdát gurítottak, ugráltak a fiatalok. A hangzavar és a sok mosolygós arc pedig bizonyíték volt arra, hogy érdemes évről évre megrendezni a sportnapot.

 

 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő örömmel nyitja meg minden évben ezt a rendezvényt. A képviselő szerint a legfontosabb a szív, és ezek a fiatalok mindig jó szívvel fordulnak az ember felé, és kérik azt, hogy együtt dolgozhassanak velünk. Aki találkozik ezekkel a fiatalokkal, az hamar lebontja magában a gátakat és korlátokat, és életre szóló élményekben és tapasztalatokban lehet része az értelmileg sérült gyerekekkel.

 

 

A sportnaphoz idén örömmel csatlakoztak az ETO-SZESE kézilabdázói, akik aktívan ki is vették a részüket a versenyekből.

 

Fotó: Marcali Gábor