Kiválóak a szakmájukban!

Győr+
2015.04.17. 16:38

Győrben rendezték a speciális szakiskolák, Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét.

Április 16-án a Győri Speciális Szakiskolában gyakorlati versennyel kezdődött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője. A fiatalok asztalosipari szerelő, számítógépes adatrögzítő, valamint élelmiszer- és vegyiáru eladó területen is megmérettettek. Pénteken aztán a szóbeli vizsgákkal folytatódott a program, melyet délután az ünnepélyes eredményhirdetés zárt. Az ország minden pontjáról, összesen 13 városból érkeztek tanulók, hogy bizonyítsák szakmai rátermettségüket.

 

„Mozgalmas három napot tudhatunk magunk mögött. Az országos döntőbe bejutott gyerekeknek alkalmuk nyílt számot adni gyakorlati és elméleti tudásukról egyaránt. A versenyzés mellett természetesen igyekeztünk a szereplőknek bemutatni városunkat, és városunk nevezetességeit” – kezdte köszöntőjét Andrássy Katalin, a házigazda győri intézmény vezetője. „Hatalmas dolog egy speciális szakiskolai diáknak az, amikor egy országos versenyen indulhat, minden résztvevő büszke lehet a teljesítményére. A verseny rangját, értékét tovább emeli az a tény, hogy minimum 71%-os teljesítés esetén a legügyesebbek szakmunkás bizonyítvánnyal a zsebükben térhetnek haza” – tette hozzá a Győri Speciális Iskola igazgatója.

A rendezvényen Radnóti Ákos is köszöntötte a résztvevőket és a sikeresen teljesítő fiatalokat. Az alpolgármester kiemelte, hogy a győri intézmény az oktatás mellett, a városrész mindennapjaiban is fontos szerepet tölt be. „Mindig azt tapasztaltam, hogy az iskolában nagyon értékes munkát végeznek a tanárok, oktatók. Szeretném ha ez a lelkiismeretes tevékenység a jövőben is folytatódna. Az önkormányzat támogatása mellett örömmel látom, hogy nagyon sok vállalkozás segíti az iskolát. Kívánom, hogy az itt és más hasonló intézményben tanuló diákok találják meg a számításaikat az életben, érjenek el jó eredményeket, úgy ahogy azt tették a verseny során is” – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester.

A pénteki rendezvényt Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészének műsora tette még meghittebbé, és az-az öröm, mely a versenyzők arcáról köszönt vissza, miután átvették oklevelüket, vagy a szakképesítést igazoló bizonyítványukat.

Csapucha Adrienn