Tudomány mindenkinek

Kutatók éjszakája a Mobilisben

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2021.09.24. 18:47

Idén is kinyitja kapuját és egészen éjfélig várja az érdeklődőket a Mobilis, a Kutatók éjszakáján.

Érdekes feladatok várnak mindenkit, 0 és 99 éves kor között bárki találhat magának programot. Az esemény célja, hogy közelebb hozza és érdekesebbé tegye a tudományokat az emberek számára. 

Keszthelyi Bernadett, a Mobilis általános igazgatóhelyettese a Győr+-nak elmondta: este 8 órakor egy meteorológia ballont küldenek fel hélium segítségével a levegőbe. Ez lesz az egyik leglátványosabb a programok közül. 

A tudományra éhezők elsőként az energiáról hallgathattak meg egy előadást, ahol kísérleteket is bemutattak. 

Pintér Ádám és gyermekei

A legkisebbek színezhettek is, a rajzok pedig ezúttal egy tablet segítségével életre is keltek. A Pintér család legkisebbjei, apukájuk Pintér Ádám szerint igazi felfedezők és kutatók, akik alig várják milyen meglepetéseket tartogat számukra az este hátralévő része. 

Jávorszky Zsóka

Jávorszky Zsóka régóta érdeklődik a fizika iránt. Kedvenc területe az autógyártás és az elektromosság. A Kutatók éjszakáján az energiával kapcsolatos kiállítás volt a kedvence, ahol kérdésekkel a közönséget is bevonták. Zsóka kiemelte: most először vesz részt a programon, de ezúttal sem csalódott a Mobilisben. 

Aki csak most olvas róla először, annak sem késő, éjfélig bárki kilátogathat a Mobilisbe, a programon való részvétel ingyenes. 

Az eseményen forgatott a Győr+ Televízió:

Kapcsolódó témák: #kutatás | #Mobilis | #szabadidő | #tudomány |