A legjobb női asztaliteniszezők Győrben tanulnak

Győr+
2015.04.22. 12:13

A 2015-ös Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Asztalitenisz Bajnoki Döntőjében, női csapat kategóriában bajnok lett a Széchenyi István Egyetem.

Az idei döntőben közel 100 versenyző mérte össze tudását, mind a „profiknál”, mind az „amatőröknél” óriási küzdelmek árán dőltek el a bajnoki címek. A Széchenyi István Egyetem képviseletében 5 sportoló utazott el a bajnokságra. A női csapatban Bálint Brigitta és Mógor Evelin; a férfiben Kocsis Szabolcs és Trencsényi Tibor, az igazolás nélküli mezőnyben Rólik György indult.

A versenyszámok során a győri lányok bizonyultak eredményesebbnek, komoly játékerőt képviselve álltak asztalhoz. Izgalmasabbnál izgalmasabb labdamenetek után végül sikerült minden csapatot maguk mögé utasítaniuk. Így 2015-ben a női csapat kategóriában bajnok lett a Széchenyi István Egyetem.

A női páros versenyszámban is hasonló magabiztos játékkal meneteltek a győri lányok egészen a döntőig. A döntőben a nagy rivális Pécsi Tudományegyetem ellenfeleként álltak asztalhoz. A nagyfokú koncentrációt igénylő meccsen a győri lányok 3:2 arányban győzedelmeskedtek a címvédő Pécs ellen. Ezzel megszerezték a 2. aranyérmet is.

A férfi mezőnyben a megyei bajnokságban sportoló fiúk a sok felkészülés ellenére sem tudtak elegendő pontot ütni felsőbb ligákban pingpongozó hallgatótársaik ellen.

Forrás: Széchenyi István Egyetem