Vádat emeltek a bíróságról szökő rab ellen

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.09.28. 08:28

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki a Győri Járásbíróság épületéből próbált megszökni miután elrendelték letartóztatását. Újabb részletek láttak napvilágot az ügyről.

Az ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság folytat nyomozást minősített csalás bűntette miatt. A nyomozás során az ügyészség indítványozta a terhelt letartóztatását, és ezért a Győri Járásbíróság ülést tartott 2021 áprilisában, ahol a férfi letartóztatását el is rendelték.

Az ülést követően a kísérő rendőrök levették a terheltről a vezetőszárat, hogy a kabátját fel tudja venni, ő kihasználva, hogy felszabadult a keze, kitört az rendőrök között, átugrott a bírósági beléptetőrendszer forgókapuján és kirohant az utcára. Rövid üldözést követően végül a rendőrök elkapták, és a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Ezért a tettért az ügyészség az alapügyben továbbra is letartóztatásban lévő terhelt ellen fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, ezért vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Korábban mi is hírt adtunk arról a rabról, aki a győri bíróságon kirántotta a vezetőszárat az őt kísérő rendőr kezéből, majd próbált megszökni, azonban ez egy másik ügy, ahogy a leiratból is kiderül (ott a rabot embercsempészés miatt gyanúsították, míg itt csalásról ír a közlemény).

Ebben az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #ügyészség |