A polgármester nagyobb odafigyelést kért

Győr+
2015.04.30. 13:44

Borkai Zsolt a városi közgyűlésen kérte a jelzőlámpák korszerűsítését végző céget, hogy törekedjenek nagyobb precizitásra.

Sok győri közlekedő tapasztalhatta az elmúlt időszakban, hogy több helyen megszűntek a korábban megszokott és jól működő összehangolások. A háttérben az állami tulajdonú utakon végzett jelzőlámpa korszerűsítések állnak, melyet az állami utakat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. bonyolít le európai uniós forrásból. Mivel Győrön belül járunk, sokan gondolhatják, hogy mindegyik lámpás kereszteződés az önkormányzathoz tartozik, ezzel szemben több útvonalon is állami és önkormányzati tulajdonú jelzőlámpák csatlakoznak egymáshoz.

 

 

A berendezések cseréje alapvetően a közlekedés korlátozásával jár, amely tolerálható is lenne, az azonban már nehezen, hogy a cseréket követő finomhangolások, beállítások lassan, vontatottan történnek meg. „Jogos a győriek felháborodása, hiszen már hosszú ideje nem úgy működnek a lámpák, ahogyan kellene, ezért polgármesterként is kérem a beruházókat, hogy nagyobb figyelemmel legyenek, és mielőbb oldják meg a problémát.” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, a győri Útkezelő Szervezet már eddig is többször segített, és kéri, hogy az illetékesek fogadják el a győri szakemberek segítségét, mert eddig megfelelően működött a berendezések összehangolása, és a győriek azt szeretnék, ha a megszokott rend mielőbb helyreállna.

 

Borkai Zsolt polgármester az alkalmat megragadva sok sikert kívánt az érettségihez a ballagó diákoknak.

 

Fotó: O. Jakócs Péter